Huis Te Zaanen: Het Restaurant aan het water in Wormerveer

Huis Te Zaanen: Het Restaurant aan het water in Wormerveer

Ontdek de culinaire pracht van Wormerveer bij Restaurant Huis te Zaanen, gelegen aan de pittoreske Zaan. Dompel uzelf onder in de authentieke sfeer van een historisch pand waar een rijke geschiedenis en gastvrijheid samenkomen aan het water. Hier, in het hart van Zaanstad, verweven we lokale tradities met culinaire creaties.

In het kort

 • Bezoekersinformatie: Gelegen aan de Zaanweg 93-94, met flexibele openingstijden en een reserveringsmogelijkheid op de website. Bereikbaar via info@wijntezaanen.nl of 075 – 7713667.
 • Bereikbaarheid: Parkeeropties in de Zaanbocht en openbaar vervoer beschikbaar via buslijn 69, 121 en trein met eindhalte station Wormerveer, met een tijdelijke omleiding voor buslijn 121 tot 9 december.
 • Eetgelegenheid aan het water: Restaurant Huis te Zaanen in Wormerveer biedt een verfijnde culinaire ervaring aan de Zaan in de Zaanbocht.
 • Rijke historie: Geopend sinds eind 19e eeuw, het pand is een monument van de lokale eetcultuur.
 • Culinaire symbool: Het restaurant is een centrale plek voor generaties in Wormerveer, bekend om zowel koffie als grotere feesten.
 • Menu van diversiteit: Mix van klassieke Nederlandse en internationale gerechten, met nadruk op verse en lokale producten.
 • Professioneel team: Onder leiding van Leylâ Rijkhoff, brengt een divers team innovatie en passie in de keuken.
 • Voor iedereen toegankelijk: Getransformeerd door Leylâ Rijkhoff en partner, nu met een wijnbar en gerenoveerde hotelkamers, ideaal voor diverse gelegenheden.

Inhoudsopgave

Een terugblik op restaurant Huis te Zaanen in Wormerveer

Huis te Zaanen, met zijn historische façade die trots uitkijkt over de Zaan, is niet slechts een gebouw; het is een levend monument van Wormerveer’s gastronomie, dat al sinds het einde van de 19e eeuw de culinaire scene verrijkt. Dit iconische locatie, geworteld in de traditie en tegelijkertijd vooruitstrevend, vertelt het verhaal van de stad zelf, een plaats waar elke steen en elke tafel een eigen verhaal te vertellen heeft.

De historie van het restaurant

De fundamenten van Huis te Zaanen werden gelegd toen J. Renooij in 1937 besloot zijn passie voor banketbakkerij en kokerij verder uit te bouwen aan de Zaanweg (ZaanWiki, z.d). Wat begon als een dienst aan huis, groeide uit tot een behoefte om gasten in zijn eigen domein te verwelkomen. Deze ontwikkeling weerspiegelde de evolutionaire stap van eenvoudige herbergen naar volwaardige restaurants in Wormerveer, een transformatie die de lokale eetcultuur blijvend zou veranderen​​.

Doorheen de decennia werd de eetcultuur van Wormerveer verrijkt met diverse invloeden, waardoor locaties zoals Huis te Zaanen zich konden ontwikkelen tot de culinaire pilaren die ze vandaag zijn. Het is deze geschiedenis die de gastronomische identiteit van Wormerveer heeft gevormd, met Huis te Zaanen als een onmiskenbare getuige van deze rijke en gevarieerde evolutie.

Huis te Zaanen als Symbool in Wormerveer

Huis te Zaanen staat bekend als een bakermat van gastronomische ervaringen, een plaats waar generaties Zaankanters hun belangrijke levensmomenten hebben gevierd. Of het nu om een eenvoudige kop koffie ging of om gedenkwaardige feesten, de locatie waarin Huis te Zaanen gevestigd zit heeft altijd centraal gestaan in het sociale leven van Wormerveer en omstreken.​ (UITdeZaanstreek, 2022)​.

Het pand, dat sinds de 19e eeuw een centrale rol speelt in de gemeenschap, heeft niet alleen als horecabedrijf gediend maar ook als een sociale ontmoetingsplaats, waarmee het een onuitwisbare indruk heeft achtergelaten op het culturele canvas van Wormerveer. De opening van Wijnbar ‘Wijn te Zaanen’ in 2022 is de recentste toevoeging aan zijn rijke geschiedenis, die de traditie van kwaliteit en gastvrijheid voortzet onder de vlag van Rijkhoff Wijnen​​.

Sinds 2022 heeft Huis te Zaanen zich niet alleen aangepast aan de veranderende tijden, maar heeft het ook actief bijgedragen aan de vorming van de culinaire identiteit van Wormerveer. Het is deze relatie met de stad die Huis te Zaanen heeft verankerd als een essentieel deel van het Wormerveerse erfgoed.

Ons Menu: Van Klassiekers tot Moderne gerechten

Bij Restaurant Huis te Zaanen in Wormerveer wordt er met veel zorg en passie een menu samengesteld dat zowel klassieke als moderne gerechten bevat. De gerechten variëren van traditionele Nederlandse delicatessen tot invloeden uit de internationale keuken, altijd met een sterke nadruk op het gebruik van verse en lokale ingrediënten. De menukaart, biedt een uitnodigende selectie, van gerookte zalm met een twist van ingemaakte ui en limoenmayonaise, tot een klassieke carpaccio verrijkt met pestomayonaise en pijnboompitten.

Achter de schermen van Huis te Zaanen staat een team van gepassioneerde professionals, geleid door Leylâ Rijkhoff en een divers team dat een rijke achtergrond in de culinaire wereld met zich meebrengt. Dit team, met een diepe waardering voor de kunst van het koken en een onvermoeibare inzet voor excellentie, ademt een vernieuwende energie in de keuken, waarbij elk lid bijdraagt met unieke vaardigheden en een frisse visie.

Een unieke locatie aan de Zaan

Dineren aan het water krijgt een nieuwe dimensie bij Huis te Zaanen, gelegen in Wormerveer aan de Zaanbocht. Dit historische pand, dat ooit het kloppende hart was van de gemeenschap en waar men samenkwam voor feesten, biedt nu een vernieuwde ervaring aan de Zaan. Gasten kunnen genieten van de rustgevende aanblik van het water terwijl ze zich te goed doen aan een klassieke kaart en exclusieve wijnen. De nabijheid van de Zaan versterkt de intieme en toch levendige sfeer, waardoor elke maaltijd een bijzondere ervaring wordt

Huis te Zaanen als Symbool in Wormerveer

Huis te Zaanen in Wormerveer, is getransformeerd door onderneemster Leylâ Rijkhoff en haar partner Fabian van der Vecht, die nieuw leven hebben geblazen in dit historische pand. Het restaurant, dat uitgebreid is met een wijnbar genaamd Wijn te Zaanen, biedt een klassiek menu met een moderne twist en de mogelijkheid om een onvergetelijke ervaring te beleven in de gerenoveerde hotelkamers. Met de toevoeging van een dinerzaal en plannen om het pand als trouwlocatie te benutten, zet Huis te Zaanen in op nieuwe grandeur, terwijl het de warmte en gastvrijheid van zijn rijke verleden behoudt. Het team legt de nadruk op gasttevredenheid en biedt een plek waar comfortfood, goede wijnen, en een gezellige sfeer samenkomen om elke gelegenheid bijzonder te maken.

Bezoekersinformatie: Uw Bezoek aan Huis te Zaanen

Huis te Zaanen, gelegen aan de Zaanweg 93-94 in Wormerveer, verwelkomt bezoekers in een historisch pand dat een combinatie van klassieke charme en moderne gastvrijheid biedt. Het restaurant is geopend van:

 • maandag van 12:00 tot 22:00 uur,
 • donderdag van 12:00 tot 22:00 uur,
 • vrijdag en zaterdag van 12:00 tot 00:00 uur,
 • zondag van 12:00 tot 22:00 uur.

Bezoekers kunnen contact opnemen via e-mail op info@wijntezaanen.nl of telefonisch via 075 – 7713667. Voor actuele informatie en eventuele wijzigingen in de openingstijden wordt aanbevolen de website te raadplegen of rechtstreeks contact op te nemen met het restaurant.

Reserveren en bereikbaarheid

Reserveringen voor Huis te Zaanen kunnen eenvoudig worden gemaakt via de website met behulp van Formitable, per e-mail, of telefonisch. Voor gasten die reizen met eigen vervoer, biedt de Zaanbocht in Wormerveer diverse parkeermogelijkheden. Gedetailleerde parkeerinformatie is te vinden op websites zoals Prettig Parkeren die een overzicht bieden van de beste parkeerplekken in de binnenstad. Openbaar vervoer is ook een handige optie, met buslijnen zoals 69, 121 en de NS die routes bieden die langs Wormerveer Station gaan gevolgd met een korte wandeling naar het restaurant. Let op, buslijn 121 heeft een omleiding vanwege de afsluiting van de Zaanweg in Wormerveer tot 9 december. Voor gasten die gebruik maken van het openbaar vervoer naar P+R Wormerveer, zijn er eveneens verbindingen beschikbaar met deze buslijnen en treindiensten.